Logo Vennerne

Om Os

Logo Vennerne

Foreningen "Vennerne" 

Formålet var at Støtteforeningen skulle lave reklame og skaffe penge til hovedforeningens ungdoms- og idrætsarbejde. Støtteforeningen blev således stiftet den 20. februar 1978, og efterfølgende kom bestyrelsen til at bestå af: Formand Ralf Jørgensen, bartender på Klinten, Leif Jørgensen ”Leif Skomager” i Mellemgade, Holger Madsen, Portner Fiona, Poul Ferdinand Jensen, tøjbutik i Vestergade, Carl Svensson, Slagtermester i Østergade. Som revisor valgtes Alfred Henriksen og H.C. Pedersen.


I starten skulle støtteforeningen hjælpe til ved Faaborg Festivalen, som hovedforeningen arrangerede hvert år. Støtteforeningen startede spillegilder op til indtjening af penge til ungdomsarbejdet. Det skete hver søndag på Rasmussens Hotel i Faaborg og også ”Puljebankospil” i kantinen på Tapetfabrikken Fionia. Senere hen startede ”Vennerne” Faaborg Havnefest, der kørte i mange år.
På et tidspunkt udarbejdede Poul Erik Witt det logo som ”Vennerne” stadig har i dag. Poul Erik er søn af den gamle stadsgartner Ejnar Witt i Faaborg Kommune. Poul Erik Witt arbejdede den gang hos Hammer Hansen.

Havnefest

Et stort tilløbsstykke hvert år

Efter nogle år med bankospil og som medhjælpere til Faaborg Festivalen, satte ”Vennerne” Faaborg Havnefest i gang. Det var bl.a. med Vise Verse Kro, Diskotek, musik i Ølteltet, Fællesspisning, musik på scenen med f.eks. Klaus & Servants, Tørfisk og mange andre samt om søndagen gratis Sildebord. Desuden var der tombola, fiskedam, hoppeborg, skydetelt, Det Muntre Køkken, børnekarrusel og trylleshow, diverse drikkevare samt pølser, æbleskiver og popkorn.

Gennem årene blev der tilkoblet andre aktiviteter som f.eks. Pålidelighedssejlads, Planken Ud, Sildekasseløb, Rampen Ned, Lysregatta, Damefrokost søndag samt meget mere. I 1984 kom der så et nyt programpunkt på i ”Vennernes” regi. Der skulle hvert år kåres ”Årets Faaborgenser” med en komité bestående af en repræsentant fra ”Vennerne” Avismedierne, Faaborg Handelsstandsforening, Turistforeningen, Formanden for FB&IF samt årets sponsor. Første år blev det Steen Laursen, der blev kåret. *se den samlede række af ”Årets Faaborgenser” under menupunktet øverst på siden. Hædersbevisningen var i mange år et sponsoreret kunstværk af Peter Sekjær fra Faaborg, og de seneste år et værk af keramiker Ulf Nielsen fra Faaborg.

MOBILSCENEN 2005

fik vi til vores 25 års jubilæum 

I 2005 søgte ”Vennerne” Albani Fonden om penge til en mobilscenevogn. Foreningen havde 25 års jubilæum. Scenevognen skulle bruges til egne arrangementer samt til udlejning. Albani Fonden bevilligede pengene, og siden da har mobilscenen ved udlejning indtjent mange penge til ”Vennernes” formål. Det er således blevet til mange penge gennem årene til ungdomsarbejdet. Således i 15 års jubilæet kunne man opgøre et beløb indtjent de første 15 år på kr. 990.000,- og anslået er beløbet nok gennem alle årene anslået til at være minimum 2,5 millioner kroner til det gode formål.

Sommer Rock

Af arrangementer der har været med til at skabe overskud, har der været adskillige. Således sørgede ”Vennerne” for medhjælpere fra de forskellige afdelinger i 10 år til Faaborg Sommer Rock, med op til 6000 mennesker, hvor foreningen fik en økonomisk del til udlodning til de fire ungdomsafdelinger.

Folkefestival

I 2009 henvendte en initiativgruppe sig bestående af Per Otto Bersang Rasmussen, Jan Valbak, Per Halken og Henrik Bjerg Jensen sig til ”Vennerne”. De havde en idé om at skabe en Folkefestival med blandet musik. Da ”Vennerne” havde erfaring med at tilrettelægge arrangementer og samle medhjælpere, så var det oplagt, at foreningen skulle stå som arrangør, og initiativgruppen sørge for det kreative.

Dette arrangement fortsatte i en årerække, hvor det senere blev til et arrangement i samme regi med VAFF under navnet ”Faaborg Festival”. Efter ca. 6 år lukkede festivalen ned. Det foreløbige sidste fælles arrangement med VAFF som en enkelt koncert skete 24. juni 2017, hvor der blev lavet en koncert ”BusStop” i de nedlagte busgarager ved havnen med bl.a. ”Copenhagen Blues Brothers”. Det blev en succes med overskud til de to afdelinger.

Koncert i jubilæums-året

Har man været gift i 40 år, så kaldes det et Rubinbryllup. Efter at have eksisteret i 40 år som forening, så kan det vel kaldes for et ”40 Års Rubin Jubilæum”.I den anledning planlagde ”Vennerne”, at der skulle festes. Det skete fredag den 3. august 2018 ved Forum Faaborg. Her kunne man møde Hvalen Valborg. Ikke i den store fysiske udgave som hvaler har, men i form af ”Hardinger Band”,der kom og leverede et gevaldigt ”Shu*Bi*Dua Show”. Som et godt måltid mad, hvor der er en forret, så var der her også en musikalskforret/opvarmning til showet med ”Cover Clowns”. Det var et fire-mands band, der diskede op med et bredt repertoire af cover musik med pop/rock fra Johnny Cash til Justin Bieber. Og så til den musikalske hovedret! Hardinger Band! De tre originale Shu•Bi•Dua medlemmer og to af landets bedste musikere var endnu en gang klar til at indtage de danske landeveje. Med sig bragte de alle de største Shu•Bi•Dua hits: ”Hvalen Hvalborg”, ”Sex-Chikane”, ”Stærk Tobak”, ”Den Røde Tråd” og mange flere…

Læs artikel Klik Her

Kilde fyens.dk

Vi støtter