Logo Vennerne

Årets Faaborgenser 

Logo Vennerne

Knitting by the Sea

Årets Faaborgenser 2023 kåret.

Siden 1984 har FB&IF´s støtteforening ”Vennerne” uddelt en pris ”Årets Faaborgenser”. Denne fornemme hædersbevisning kan efter indstilling tildeles en person/organisation/forening, der igennem en kortere eller længere periode har ydet en bemærkelsesværdig ”frivillig” indsats til gavn for forenings- og kulturlivet, eller i forbindelse med humanitært arbejde lokalt eller internationalt.

Igen i år var der mange gode indstillinger til Årets Faaborggenser, men der skal træffes et valg, og ikke for at forklejne, de øvrige kandidater, så blev Årets Faaborggenser udpeget som nr. 1 af alle i valgkomitéen. Ikke fordi vi ikke plejer at være enige eller rettere sagt, blive enige, men nem proces i år.Jeg har lavet et udpluk fra de mange indstillinger der er er kommet på det der bliver Årets Faaborggenser :Det har givet Faaborgs kulturliv et kæmpe løft.
…har formået at sætte Faaborg på landkortet...er omsorgsfuld og idérig...der kom så mange turister ude fra og deltog...ambitiøs bestyrelse med alle de frivillige
..Et gennemført stykke arbejde, der har dannet grobund for en ny Faaborg-tradition.
Ja, med disse ledetråde, tror jeg, at mange sikkert nu har en idé om hvem der bliver Årets Faaborggenser. Ledetrådene fører til noget med tråd og garn eller måske rettere sagt Knitting by the sea, som formåede at få samlet mere end 1300 mennesker i Faaborg.Jeg vil bede formanden Lisbeth Torp Ernst ,samt bestyrelsen bag Knitting by the sea, om at komme herop og modtage en vase fra keramiker Ulf Nielsen som tegn på at de i år er Årets Faaborggenser
Prisen bliver overrakt af brugsuddeler Flemming Munkesø fra SuperBrugsen Faaborg, som har sponsoreret vasen.

6529
6507
6495
6405

Årets Faaborgenser 2022

Så nu kommer begrundelse for årets valg. Om Årets Faaborggenser kan siges, at der har været brugt mange frivillige timer på det fine stykke arbejde, der er kommet ud af det. Her kan vi bruge det gamle mundheld: Når man løfter i samlet flok.Og det er der sket her. En stor flok af frivillige har løftet i flok. Derfor kan vi ikke tildele prisen til en enkelt person, men til alle de frivillige med Ditlev Berner i spidsen, som formand for foreningen. Ja, nu tror jeg nok, at de fleste har gættet Årets Faaborggenser eller måske retter sagt Faaborggensere. En stor flok frivillige, som via deres fantastiske engagement, har reddet et af Faaborg klenodier, Den Gamle Gård i Holkegade, som var dødsdømt, men vel aldrig har været mere levende end dette år, hvor man for nylig har kunne fejre jubilæums udstilling i forbindelse med 90 årsfødselsdag, Museet blev etableret i 1932.
Så lad os lige om lidt få formanden for foreningen Den Gamle Gård, Ditlve Berner her op på scenen og på grund af pladsmangel på scenen, alle de frivillige foran scenen til at modtage beviset for Årets Faaborggensere, en vase fra en lokal kunstner, Ulf Nielsen i Bøje-stræde. Komiteen er sammensat således :Charlotte Stiller fra vores Faaborg og Egn, Henrik Poulsen fra Det rigtige Faaborg, Årets Sponsor i år Rise Sparekassen ved  Kildeberg Bahl, Foreningen Vennerne, formanden for FB & IF samt en normalt en repræsentant fra Faaborg og Omegns Beværterforeningen. Heldigvis var der også i år et rigt udvalg af gode kandidater, så en svær opgave for komiteen, men efter gennemgang af alle kandidater, kunne vi efter at have drøftet begrundelserne for de enkelte, blive enstemmigt enige om, at udpege Årets Faaborggenser.

STORT TILLYKKE VELFORTJENT

Billeder leveret af "Det Rigtige Faaborg" - Årets Sponsor: Rise Sparekasse.

Grethe Larsen 2021 (1)
Grethe Larsen 2021 (4)
Grethe Larsen 2021 (3)
Grethe Larsen 2021 (2)

Årets Faaborgenser 2021

Siger man navnet Grethe Larsen, så er der nok ikke så mange,der ved hvem det er. Men for alle de foreninger hun har gjortet stort stykke arbejde for gennem flere årtier, så er der mangeder på den side kender hendes ulønnet frivilligt arbejdefor adskillige foreninger i Faaborg og stadig aktiv– nu primært Faaborg ØH (Håndbold).

Til sejlskibstræffet tirsdag den 27. juli 2021 stod formanden forFB&IF´s støtteforening ”Vennerne” Henrik Brandt-Jacobsen på scenen i festteltet klar til at overrække hædersbevisningen til ”Årets Faaborgenser” – og ja, netop Grethe Larsen. Blandt nogle af de foreninger Grethe har udført frivilligt arbejde for kan nævnes Huset på Færgevej, Faaborg Hallen, Svømmehallen samt især F.B. & I.F. med festivalen, Faaborg Havne Fest for ”Vennerne” samt Fyn Rundt for bevaringsværdige Sejlskibe. Formanden Jens Blom Nielsen udtaler: ”Grethe Larsen er vores trofaste kasserer i Faaborg ØH igennem mange år. Et fantastisk bestyrelsesmedlem som har 100% styr på sagerne og er personen, der altid samler trådene for den øvrige bestyrelse, sponsorudvalg, samt tombolaen, når der er 2. div. kampe i Forum Faaborg.
En helt igennem solid indsats og et stykke frivilligt foreningsarbejder der strækker sig langt udover, hvad man normalt kan forvente af et bestyrelsesmedlem. Nævnes er f.eks. vor økonomi der styres til præcision. Hun står for alle vores tilmeldinger til de arrangementer vi afholder, styrer alle mødeindkaldelser og referater for sponsorudvalget. Som formand for bestyrelsen bliver sådan en person en helt unik nøgleperson. Vi er stolte over at have Grethe som kasserer i Faaborg ØH.”
Æresbevisningen var krukke udført af keramiker Ulf Nielsen fra Bøjestræde,og sponsoreret af Banjos Grill i Odense. Det er første gang vi har en sponsor uden for Faaborg. Men Søren & Kirsten Bersang Rasmussen - der har Banjos Grill - har relationer til Faaborg og de støtter gerne gode tiltag. STORT TILLYKKE VELFORTJENT

Faaborg Sejlklub 2020 (1)
Børnene fra Optimist Jolle Stævne 2020
Jacob Frost med æresbevisning december 2020
Faaborg Sejlklub 2020 (2)

Årets Faaborgenser 2020

Weekendens optimiststævne sluttede med en glædelig overraskelse for formand Jakob Frost og klubbens unge medlemmer, da bestyrelsen for Vennerne stod klar ved klubhuset for at overrække titlen som Årets Faaborgenser. I 2020 er det ikke én person, men en hel klub med 450 medlemmer, der søndag blev kåret som Årets Faaborgenser. Faaborg Sejlklubs formand, Jakob Frost, fik overrakt hædersbevisningen som afslutning på klubbens optimiststævne i weekenden. Meget har været anderledes i coronaåret 2020. For eksempel kåringen af Årets Faaborgenser. Normalt foregår det under sommerens anløb af de gamle træskibe med tusindvis af folk på havnen. Men det blev jo aflyst - og hvad skulle man så gøre?
Bestyrelsen i FB&IF's støtteforening, Vennerne, som uddeler titlen, har siden skubbet kåringen foran sig, men nu ender det alligevel med, at der er noget maritimt over det hele. For bestyrelsen har nemlig besluttet at kåre Faaborg Sejlklub som Årets Faaborgenser. Også det er anderledes, for normalt er det én person, men i år er det altså en hel klub med cirka 450 medlemmer.
Faaborg Sejlklubs formand, Jakob Frost, med den flotte vase fra keramiker Ulf Nielsen som det konkrete bevis på titlen som Årets Faaborgenser 2020. Foto: Palle Søby
Kåringen fandt sted som en overraskelse, da alle bådene søndag eftermiddag kom ind efter weekendens optimiststævne. Her stor bestyrelsen for Vennerne klar. Peter Jensen holdt en lille tale og overrakte en flot vase lavet af keramiker Ulf Nielsen i Bøjestræde til sejlklubbens formand, Jakob Frost.

Velfortjent og Stort tillykke  Foto: Palle Søby

Vi støtter